Dacă floarea de cactus ar fi mai mare decât cea de juniperus, atunci acele cu gămălie de mult s-ar fi lezat. În condițiile date, însă, controlul sanitar are rolul de a-și exercita atribuția, ceea ce începe prin a se întâmpla, continuă prin a avea loc și se termină prin a fura. Ca-n codru. Ca la români.
Suntem un popor capabil de a încălca un embargou ironic, dar și de a ne fura căciula de pe propria scăfârlie. Afacerile se țin lanț, profitul nici un șfanț, cum spune o vorbă veche de pe vremea când în România se găsea aur în loc de minereuri de Mig, sau Migereuri, cum se spune.
În fine, poveștile la gura sobei îngheață în gura bunicii, pentru că în sobă nu arde focul, ci bate musonul. De unde vine musonul? Ca orice lucru rău, dinspre ruși. Rușii n-au muson? Da’ ce, românii au? E vorba de conotații aici, nu de rapoarte și dosare pentru securitate – intervine dragostea dintre om și calul său, dintre acest cal și iapa sa, dintre această iapă și acest serapion care adesea uită uneori să o mulgă, lăsând-o plină până dimineața, când găsește laptele laptele must și tot el strigă că de ce a fost lăsat să bea? Asta fiindcă, în treacăt fie spus, îi cam place să ghiurghiulească.
Ca elemente dezorientare, aș mai enumera coada vacii, pe care adesea Migul nu o vede, retezănd-o prin despicare. Prin urmare, cer ca legea Migului să mai cuprindă și punctul prealabilului, care sună astfel: Orice Mig se va verifica în prealabil. Dacă nu se găsește prealabil, acesta se va verifica în orice caz, și după. Astfel, rezultatele la învățătură poate vor sconta normele atinse. Dacă nu, nu. Altfel, n-are probleme.
Să încheiem precizând ca noi, Corvetă, am întocmit prezenta în pripă, prin urmare nu am atins chiar toate punctele, detailare ce va face obiectul unei divagații ulterioare, pe care noi, Corvetă, o vom pune la buna dispoziție a capacității de discernere a auditoriului, pe care îl respectăm foarte mult.