S-ar părea că, în majoritatea cazurilor, căutarea zilei de ieri nu aduce peste noapte cât aduce ceasul într-un an, fie el și an nou. De aceea, căutătorii zilei de ieri sunt din ce în ce mai mulți și din ce în ce mai rari. Paradoxul nu se explică, se înghite. Raritatea lor le asigură popularitatea, în timp ce numărul le asigură disprețul cu care sunt priviți, atunci când sunt văzuți. Ceea ce se poate întâmpla și în realitate. Astfel, cei care până ieri căutau ziua de ieri, azi o caută pe cea de răsalaltăieri, ceea ce duce în mod inevitabil, ca toate drumurile, la Roma. Obligatoriu, pe la Nădlac. De ce ? Pentru că aici se găsește benzină scumpă și aici se produc cele mai mari blocaje de circulație din Europa, situații în care căutătorii zilei de ieri profit prin furt.
Atunci când tusea nu-ți dă pace, trebuie să iei măsura, însă odată ce afară e mai întuneric decât joi, nu-ți rămâne decât să cauți ziua de ieri. Și astfel, comunitatea ieri-zilierilor sporește pe zi ce trece, pe zi ce vine.
Cu toate acestea, portanța magnetică a înșurubării prin așchiere se soldează adesea cu solde ce se cumulează într-un singur buzunar: buzunarul de la pieptul stâng de la blugii de la comandantul căutătorilor de ieri, supranumit Gică, după marca adidașilor originali Reeblok pe care îi poartă în fața blocului.
Putem deci deduce că incultura găinii nu se trage din maimuță, ci provine din bucătăria tovarășei Elvira Plăvan, ale cărei farfurii pur și simplu nu mai puteau sta în rafturi. Obișnuitele farfurii zburătoare astfel interceptate au fost duse spre cercetări amănunțite în laboratorul special amenajat de pe lângă asociația căutătorilor zilei de ieri fără frontiere, pentru găsirea unor eventuale similitudini fenomenologice cu trecutul îndepărtat al planetei.
În schimb, societatea a cerut recunoașterea necondiționata ca instituție de învățământ superior, cerere ce i-a fost imediat aprobată.
Notă: La întrebarea: “de ce?” și asemenea, se răspunde prin tăcere.