Pasteurizând natural și aseptic, marele mic-burghez Pasteur, zis și “ăla cu chemicalele”, făcu ce făcu și descoperi ce descoperi.
În același timp poliția economică a unui guvern balcanic și panoceanic se învârti ce se învârti în loc și ameți îngrozitor, căzând cu cioatele pe chemicalele lui Pasteur.
Atunci pe loc se răspândi o mreajă ca o vrajă și o vrajă ca o mreajă care se contopiră și dădură naștere la copilul cu limbă de nuc și picioare de 7 ia la haș 8 mat.
Copilul creștea într-un an cam cât scădea într-o lună, așa că la vârsta de 18 ani își luă inima-n dinți și spuse ”mama”. În lipsa unei ființe de o drăgălășenie specifică, îi răspunse țara, din pragul falimentului: ”Fătul meu. D’apoi de când te-ai născut, numa’ fericire și datorii externe ne-ai adus. Fă bine și vino-ți în fire, că nu mai știu ce să zic.”
Auzind aceste cuvinte, nu mică-i fu mirarea lui Nea Pasteur, care vărsă a doua oară chemicalele peste crema de ghete și se născu sora copilului cu limbă de nuc și picioare de 7 ia la haș 8 mat, botezată Afrodita, după numele marelui poet Kojak.
Zeci de ani trecură peste viața fără de moarte și nimeni nu-i mai sătura pe cei doi frați să sugă de la sânul țării.
Nu căutați similitudini, că nu tot ce zboară-i rachetă Patriot, da’ sandwichul grenadierului mai mică foamea-i face. Așa că nu se cade ca în clipa în care ni se ivește o ocazie, gata să o și folosim vorbind ce nu le place unora dintre cei de ne-o oferiră. Pe scurt, înjurătura la români ajunge să răzbată și prin operele de artă, cu atât mai mult în vorbirea de zi cu zi. Mascarea ei într-un fel sau altul nu face decât variația pe care din start cel ce o folosește vrea a o face. Pe ea, mascarea. Probabil că biscuitele i-ar sta mai puțin în gât celui ce-l înghite fără a auzi asemenea masacrări ale logicii.
Din partea la un domnu’ doctor vi se urează o zi cât mai voioasă!